Menu

Organisatie

Invest Consult is opgericht in 1990. Sinds dat jaar vertrouwen ondernemers, vermogende families en stichtingen het beheer van hun vermogen aan ons toe. In de tijd dat internet nog niet zo'n belangrijk fenomeen was, hebben wij de beschikking gekregen over het internetdomein www.vermogensbeheer.com

Graag informeren wij u via deze site wat u het beste kunt doen met uw geld.

Invest Consult: Wat doen wij voor u?

Hoe werkt beleggen via Invest Consult, Vermogensbeheer.com eigenlijk?
Sebastian Pluijmert: Het beleggen gaat heel eenvoudig, uw bestaande portefeuille of uw spaargeld kunt u overmaken naar één van onze depotbanken. Wij werken samen met Theodoor Gilissen en SNS Securities. Bij die banken krijgt u een depot op uw naam en u machtigt ons via een mandaat om op dat depot transacties te verrichten, dus wij kunnen een portefeuille samenstellen, we kunnen beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, derivaten. Het is maar net wat we met u hebben afgesproken; welke beleggingsstijl bij u past, wij kunnen dat voor u inrichten, maar het blijft een depot op uw naam. U kunt ook via onze website toegang hebben tot uw portefeuille, zo kunt u van dag op dag de ontwikkeling van uw portefeuille zien, als u dat wilt.

Zijn jullie goed in vermogensbeheer?
Frans Vrijvogel: Zijn wij goed in vermogensbeheer? Nee, wij zijn héél goed in vermogensbeheer en al twee en twintig jaar. De kwaliteit van een vermogensbeheerder die kun je relateren aan de tijd dat zijn klanten bij hem binnen boord blijven. Ik ben twee en twintig jaar geleden als vermogensbeheerder zelfstandig gegaan en een aantal van mijn bestaande klanten heb ik meegenomen van mijn vorige werkgever en die zijn nog steeds klant, dus die zijn méér dan twee en twintig jaar klant bij mij. En tevreden! Waarom zijn ze tevreden? Niet omdat wij een bijzonder spectaculair rendement realiseren; wij nemen het werk uit handen om het vermogen te beheren en we zorgen dat het beheerd vermogen in stand blijft, zonder dat onze klanten zich daar zorgen over hoeven te maken.

Welke rendementen halen jullie zoal?
Ted Verbunt: Dat kan ik eigenlijk niet direct zeggen. Het is niet dat wij beloven: Wij maken altijd acht procent; wat we wel beloven is ons uiterste best te doen. Maar wanneer de beurs bijvoorbeeld tien procent daalt en uw portefeuille daalt dat jaar vijf procent, dan hebben we het niet per definitie slecht gedaan, ondanks dat u dan inderdaad vijf procent terug gaat. Mocht u daar niet tegen kunnen , dan is wellicht beleggen geen geschikt iets voor u.

Kan ik u te allen tijde bereiken?
Ted Verbunt: Jazeker. De bereikbaarheid van Invest Consult is heel goed. Er zijn weinig schakels. Wanneer ik bijvoorbeeld in prospect gesprek ben, dan staat mijn telefoon doorgeschakeld naar mijn voicemail. Stap ik in de auto, dan bel ik u meteen op.

Hoe word ik cliënt bij Invest Consult , Vermogensbeheer.com?
Ted Verbunt: Er wordt eerst een driepartijen overeenkomst getekend tussen Theodoor Gilissen, U en Invest Consult en u krijgt een voorbeeldbrief van ons, die u alleen hoeft te tekenen en dan kunnen aandelen, obligaties en/of liquiditeiten worden overgeboekt.

Hoe krijg ik mijn geld of portefeuille onder het beheer van Invest Consult?
Ted Verbunt: Dat is heel eenvoudig. U kunt aandelen, obligaties en/of liquiditeiten overboeken en wij geven u daarvoor een voorbeeldbrief, die u alleen maar hoeft te tekenen en op te sturen naar uw eigen bank en dan vindt dat keurig plaats.

Vanaf welk bedrag kan ik bij Invest Consult, vermogensbeheer.com terecht?
Sebastian Pluijmert: Wij hebben niet echt een vast bedrag. We hebben wel een vuistregel en dat is dat als u om en nabij de honderdduizend euro heeft, dan bent u heel erg welkom, maar we hebben ook een zogenaamd aftast principe. Stel dat u in de toekomst een erfenis krijgt of u krijgt op een andere manier de beschikking over een groot bedrag, dan kan het zijn dat u nu al met een kleiner bedrag bij ons in beheer wilt komen, zodat u alvast kunt proeven van de manier waarop wij werken, zodat wanneer dat geld ook daadwerkelijk beschikbaar komt, dat u dat gewoon kunt toevoegen. Die mogelijkheid bieden wij ook.

Doen jullie alleen aan vermogensbeheer of bieden jullie meer?
Sebastian Pluijmert: We bieden meer! Het is namelijk zo dat de financiële sores van een cliënt beslaan eigenlijk een heel breed gebied. Je hebt soms een accountant nodig, soms een belastingadviseur, een notaris, helaas hebben sommigen ook een scheidingsplanner nodig…..Maar financiële planning, estate planning, soms zelfs een psycholoog; Als u een groot bedrag wint in de loterij, dan kan dat ook nogal wat met je doen. Dat zijn allemaal zaken die meespelen in je financiële huishouding. Wij kunnen als vermogensbeheerder de contacten leggen met mensen in ons netwerk. We weten wie goed zijn, we weten wie we aan u kunnen voorstellen om tot een goed en duidelijk financieel plaatje te komen. En wij kunnen als vermogensbeheerder op die manier perfect inschatten wat voor manier van beleggen weer het beste bij u past, omdat we op de hoogte zijn van uw hele financiële huishouding.

Doen jullie ook aan een second opinion?
Sebastian Pluijmert: Uiteraard. Heel veel partijen op de markt doen aan second opinion. Heel veel partijen die doen dat ook gratis, maar wij zijn bang dat er dan lopende bandwerk ontstaat, dus wij vragen wel een vergoeding van zeshonderd euro exclusief btw voor zo’n second opinion, maar als u als gevolg van die second opinion besluit om gebruik te gaan maken van onze dienstverlening, dan krijgt u die kosten uiteraard terug.

Kunnen er alleen maar particulieren terecht bij Invest Consult?
Frans Vrijvogel: Nee, want Invest Consult is ook de vermogensbeheerder van een aantal pensioen BV’s. Invest Consult doet ook het vermogen van een paar institutionele beleggers en dat zijn hoofdzakelijk verzekeringsmaatschappijen.

Kan ik mijn huidige (woeker) polis ontwoekeren door de polis over te brengen naar Leidsche Verzekeringen?
Sebastian Pluijmert: Dat kan! En als u dat doet, kunnen wij als vermogensbeheerders van Invest Consult ook nog eens een keer zorgen dat de beleggingen in die polis op u zijn afgestemd. In samenwerking met een verzekeringsexpert kan uw lopende lijfrentepolis of kapitaalpolis overgeboekt worden naar de Leidsche, dus het hoeft niet zo te zijn dat uw polis eerst moet aflopen. Nee, uw bestaande polis kan gewoon meteen over, van de ene verzekeraar naar de andere, en wij kunnen dan de beleggingen organiseren.

Opereert Invest Consult ook internationaal?
Bart Cockx: Ja, we opereren ook vanuit België, waar we actief zijn met Puilaetco Dewaay Brussel en Binck Bank Antwerpen en tevens is het zo dat ik zelf de opvolging verzorg voor twee institutionelen uit Luxemburg. Dus de ganse dienstverlening, die kan aangeboden worden in Nederland, kan ook in België worden aangeboden.